Vasárnap, 2019-08-25, 5:21 PMÜdvözöllek Vendég | RSS
JAGT EMLÉKKÖNYV
Honlap-menü
Kategóriák
AZ ELSŐ BÖLCSÖDÉTŐL AZ ELSŐ TECHNIKUMIG..A FERENCVÁROSI VENDEL U 3/B [5]
Tóth István: "Az első bölcsődétől az első technikumig és még tovább..a ferencvárosi Vendel u 3/B történetének tükrében" c. könyvének másolata
Erdélyi Sándor publicisztikai irásai [3]
Valóság folyóiratban 1977-1985 között megjelent cikkek beruházásokról, vezetői felelősségről, gazdaság irányitásról, iparszervezésről.
1959-ben végzett 4/B osztály [29]
A technikus oklevél megszerzése után befutott életpályák - szakmai önéletrajzok, vallomások és visszaemlékezések gyűjteménye.
Függelék (képek) [4]
50. éves jubileumi kiadvány képei. Több évtizedes szakmai tevékenység szinhelyei, munkaterületei és néhány családi fotó.
Fájljaim [3]
1955-ben végzett 4/C osztály [8]
"Aki voltam - Aki vagyok" - összeállítás az 1955-ben végzett 4/C osztály anyagából
Temesi Éva - verseskötetek [3]
Temesi Éva gyermekkora óta írja verseit - majd íróasztala fiókjába süllyeszti. Egy sokadik érettségi találkozón alkotóművész (szobrász, drótgrafikus, festőművész) osztálytársai kérésére rímbe szedi művészi élményeit - melynek eredménye egy kiállítással egybekötött szerzői est lett 2006-ban.
"Ki vagy- Hová mész- Mit viszel?" Az 1962-ben végzett 4.B osztály önéletrajzi írásai [2]
Gondolatok az életemről- ezzel kezdi önéletrajzát Dr. Dávid József, példát mutatva nekünk a több évtizedes szakmai tevékenység és magánélet tapasztalatainak átgondolására.

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés

Fájlkatalógus


Nyitólap » Fájlok » Fájljaim

Lánc Erzsébet - ujságcikkek
[ Letöltöm a szerverről (10.63 Mb) ] 2014-05-02, 2:17 PM

Lánc Erzsébet cikkeiben meghatóan tiszta gondolatokkal és nagyon szép képekkel operál. Csak gratulálni tudunk neki mindahhoz, amivel meglepi olvasóit!

Talán a legmegkapóbb a Dédelgetés (2014. január) című írása. Mesteri a bevezető képe: az Óév az Újévnek mintegy párnájába súgva adja át saját tapasztalatait, hogy így segítse saját tévedéseinek kijavítását. Az Újév Petőfit, Mária istenanyaságát és az Aprószenteket jelenti, a ráhangolást egy csodás kis angyal-kép (Aprószent?) melléklet segíti. Méltó és szép összegzése mindannak, ami Új év kapcsán elmondható.

Az Újjászületés (Karácsony) az örömteli ünnepi hangulat bevezetése az Adventtel, melyet bevilágít a Teremtő atyai szeretetének fénye: Jézus születése. Kerek egész, szépen összegzett, érzelemgazdag írás.

A Stációk - történelmünk fordulópontjai. Szt István kezéből Máriának felajánlott korona,  Hunyadi János győzelme Nádorfehérvárnál, Kapisztrán János halálának 500. évfordulója: 1956. október 23. A hit ereje és győzelme, amiről olyan szépen írja, hogy még mindig nincs elég nekünk belőle (sajnos igaz)!!!

Mérföldkő: az élet szolgálata, a munkavégzés. Petőfi és József Attila példája mindig hatásos. Kellenek a gyökerek, a mozgatórugók, az összefüggések megismerése a tudomány, művészet művelése.Nagyon bölcsen, az élő természetet ajánlja tanítómesterként ehhez.

 Érdekes a szeptemberi számvetés, a szeretet- szerelem nyelvészeti megközelítése a kapcsoló fogalommal, ami a Teremtő szeretetével kapcsololódik egybe. Szép a záró természeti kép: a felkelő fények és a naplemente ellentéte, ami imádságra készteti az embert.

Az utóbbi négy évben Gondolatok címen a  ZÖLD ÚJSÁG hasábjain megjelent cikksorozathoz a szerző készített képeket. Ezekből válogattunk most honlapunk számára és ezúton kívánunk a Neki nagyon boldog névnapot.

Kategória: Fájljaim | Hozzáadta: szuper
Megtekintések száma: 454 | Feltöltések: 40 | Helyezés: 4.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Óbuda Online Rádió

Keresés