Péntek, 2024-04-19, 1:00 PMÜdvözöllek Vendég | RSS
JAGT EMLÉKKÖNYV
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2011 » Február » 18 » JÓZSEF ATTILA GÉPIPARI TECHNIKUMBAN 1959-BEN VÉGZETT 4B
5:18 PM
JÓZSEF ATTILA GÉPIPARI TECHNIKUMBAN 1959-BEN VÉGZETT 4B
 
 
      1959-ben kaptuk kezünkbe technikusi oklevelünket. Azóta eltelt ötven év – majdnem két emberöltő – öt évtized… és mekkora áthidalhatatlannak tünő távolság! Micsoda szédületes változások hazánkban és a világban egyaránt!
Iskolánk felkészített az életre. Szakmát – kenyeret – adott kezünkbe az érettségi mellé. Úgy indultunk a nagy útra, hogy tanáraink féltő gondossággal készítettek fel a helytállásra. Bárhova is kerültünk, vagy bármilyen szakterületet választottunk, becsülettel helyt tudtunk állni.
Hálásak vagyunk Tanárainknak azért, hogy pályánk az Ő útmutatásaikat, tanácsaikat követve zökkenőmentesen indulhatott. Megtanítottak minket arra, hogy igényesek legyünk önmagunkkal és környezetünkkel szemben.
Harminc fiatal, zsebében a technikus oklevéllel az ipar szerteágazó területein bizonyította tudását, rátermettségét és alkotókészségét. A helytállás, tudás, szorgalom és akarat által kiérdemelten sikeres életpályákról adhatunk számot. Szeretnénk ezt most továbbadni az utánunk jövő generációk okulására. Köszönet mindenkinek, akik vallomásaik, életútjuk közlésével saját példájukon keresztül segítenek bemutatni a tisztelt Látogatónak azt a maradandó értéket, amit a magyar szakoktatás nyújtott hazánkban az egész társadalom hasznára. (Részlet „A József Attila Gépipari Technikumban - JAGT - 50 éve végzett 4/B osztály" c. 50. éves jubileumi találkozó kiadványából.)
Megtekintések száma: 1431 | Hozzáadta: szuper | Helyezés: 4.7/15
Összes hozzászólás: 9
9 gelbr  
0
Ki el meg az 1956 os IVA osztalybol? Farkas Sandorne volt az osztalyfonok es Toth tanar ur tanitott oroszt es azt hiszem tortenelmet.

Gelb Robert
gelbr@rogers.com

7 Jánosi György  
3
Kedves Györgyi!
Nagy örömmel olvastam a szoboravatásról szóló híreket és nem kevés szomorúsággal vettem észre, hogy mi a z 1959. évben végzett 4.c. osztály tanulói nem adakoztunk a költségeihez! Azt hiszem a Technikum addigi életének legsikeresebb osztálya voltunk, de semmi információt, üzenetet nem kaptunk, most is egyik osztálytársunknak szinte véletlenül jutott kezébe a meghívó! Én ma értesültem a programról, természetesen mindent megteszek, hogy hétfőn du. szabad legyek és elmehessek!
Üdvözlettel:
Jánosi György

8 Györgyi  
2
Kedves Jánosi György!
Nagyon sajnálom, hogy saját évfolyamomról nem találtam meg egy osztályt, annak ellenére, hogy majdnem mindenkit ismertem onnan annak idején. Sajnos már Tőletek is sokan végleg eltávoztak de ide sorolódtak egy félreértés folytán azok is, akik még eléhetőek lettek volna.  Sokáig nyomoztam pl. utánad is. De ebben a mobilizált világban a hagyományos telefonkönyv csak korlátozottan ad támpontot. Nagyon örülök, hogy mégis eljutott hozzátok az emlékszobor híre és együtt ünnepelhettünk!
Szeretettel üdvözöllek: Végh Györgyi

6 Petrencs György  
0
Kedves Györgyi!
Telefonon mindent megbeszéltünk a szoboravatással kapcsolatban. Most csak próbálom, hogy hozzászólásomat "eszi"-e a rendszer a tegnapi sikertelen próbálkozás után?
Üdv.: P.Gyuri

5 Györgyi  
2
Kedves Marika! Örömmel látom jelentkezésed. Üdvözlet a késői utánunk jövőknek! Mi is szoktunk kisebb meglepetéseket készíteni az osztálytalálkozónkra. Legutóbb régi osztályképekből összeállított CD-t kapott mindenki. Kedves és maradandó ajándék. Györgyi

4 Marika  
3
Kedves Györgyi.
Én is Tóth tanár úr osztályában érettségiztem 1972-ben. Én szoktam szervezni az osztálytalálkozókat.
A jövő év nálunk is jubileum lesz. Igaz, hogy csak 40 év de nem most volt. Már készülök rá. Mindíg szoktam emlékeket ajándlkokat készíteni, ha esetleg van valami jó ötlrtrd egy esgyszerű de emlékezetes meglepire köszönöm a segítségedet.
Volt már toll, legutóbb különböző méretü kövekre vésettem osztálytársunkkal Mónus Bélával.
Csizmadia tanár úr nagy kőgyüjtő negyon örült neki.
Üdvözlettel Antalné Takács Mária cry

2 Petrencs György  
2
Kedves Györgyi !
Néhány félreértést szeretnék tisztázni, legalábbis én is így emlékezem.
- A gépszerkezettant nem Szentvári Miksa, hanem Nádas László tanította (a géprajz mellett)
- Roboz Péter nem géptant és elektrotechnikát, hanem gépelemeket tanított.
- Elektrotechnikát nem Roboz Péter, hanem Morzál István oktatta.
Ezeket már az 50. találkozónkon is szóba hoztam és Gnadig Laci is nekem adott igazat
Egyébként nagyon jó ötlet a honlap. Gratulálok, hurrá...
Üdv.: P.Gy.

3 szuper  
2
Köszönöm Gyuri! Javitottam, elgépelés a géptan. Szentvári Miksa az első félévben még tanitott minket. Morzál Istvánt javitottam. Elektrotechnikára határozottan Robozra emlékeztem.

1 Györgyi  
3
[color=yellow]Minden véleményre kivácsiak vagyunk. Irjátok meg emlékezetes vagy vidám történeteiteket a tanárokról, iskoláról, iskolai évekről.

Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
«  Február 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Óbuda Online Rádió

Keresés