Csütörtök, 2024-04-25, 5:45 PMÜdvözöllek Vendég | RSS
JAGT EMLÉKKÖNYV
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2013 » Május » 26 » József Attila szobor a Vendel u 3/B-ben!
10:14 AM
József Attila szobor a Vendel u 3/B-ben!
Friss kezdeményezésre - Tóth tanár úr felvetésére - méltó emléket szeretnénk állítani  nagy költőnknek József Attilának és valahai iskolánknak a Vendel u 3/B-ben. Hozzáfogtunk ennek megszervezéséhez. Dr. Hajas József szobrász művész, aki 1955-ben kapta meg technikusi oklevelét ebben az iskolában, nemes gesztussal felajánlotta, hogy számunkra megalkotja József Attila bronz mellszobrát.  Az alkotás elhelyezését az iskola épületen belül, a főbejárattól jó rátekinthetőséggel képzeljük el, amihez a jelenlegi épülettulajdonos (Közgazdasági Politechnikum Alapítvány) előzetes hozzájárulását már megszereztük. A hálás tanítványok összefogásában szeretnénk a bronzöntés és márvány posztamens költségeit összegyűjteni, ami kb. 320 ezer Ft lesz. Kérjük azokat az osztályokat, amelyek ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznának, hogy a soron következő jubileumi találkozók ill. éves találkozók alkalmával jelezzék szándékukat Tóth István tanár úrnak. Elképzelhető, hogy osztályonként 10-20 ezer Ft-os adománnyal még ezévben - reményünk szerint Vendel napra (október 20) - a szobor felállítása megvalósul. Minden adományt nagy köszönettel nyugtáz a JAGT Bizottsága nevében Dr. Végh Györgyi titkár (hgyozone@gmail.com). Az összeg átutalható az erre a célra Horváth Győzőné néven nyitott FHB számlára (számlaszám: 18203291-00155911-10010024). Az átutalás közleményében az adományt elhelyező osztályt és a célt okvetlenül kérjük feltüntetni (pl.: 1959 - 4B a JAGT szoborra).
     Megjegyzés: a  Vendel u 3/B alatt jelenleg működő Közgazdasági Politechnikum honlapján - www.poli.hu - sok érdekes anyag található, kezdve egy virtuális sétán vagy az iskola történetén, egészen a képzési módszertanig.



TÁJÉKOZTATÁS: Budapesten, a József Attila Gimnázium előtt (XI. Váli u 1) látható ez a  kőből készült József Attila mellszobor.

Megtekintések száma: 1326 | Hozzáadta: szuper | Helyezés: 5.0/7
Összes hozzászólás: 5
5 szuper  
2
Friss hír: József Attila bronz mellszobor "hazaszállítása" közben készült fényképek a Fotóalbumok menüpont /Virtuális kiállítás alatt láthatók, a szoboröntvényről közölt homályos képet pedig töröltük.
Még egy fontos hír: Az ünnepélyes szoboravatást 2013. október 21-én d.u. 4 órakor tartjuk a volt iskolánk épületében, a Vendel u 3/B-ben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

4 szuper  
2
Örömmel számolunk be itt arról, hogy a József Attila mellszobor teljes öntési költsége már augusztusban összegyűlt az adományokból. Ennek köszönhetően az öntvény már a cizellőrnél van megmunkáláson. Szeptemberben még tovább gyűjtünk a márvány posztamens és emléktábla anyagköltségére illetve a helyszíni felállítási munkákra.
Hálásan köszönjük minden osztálynak és egyénileg adományozónak, hogy csatlakoztatok Tóth tanár úr kezdeményezéséhez. A József Attila szobor felavatására előreláthatólag 2013. október 21-én kerül sor a Vendel u 3/B-ben. Az ünnepélyes alkalomra mindenkit szeretettel várunk. Az időpont véglegesítése a jövő héten várható.

3 szuper  
2
A JAGT emlékszobor - öntés utáni nyers állapotában - a Virtuális kiállítás kategóriában a Fotóalbumok menüpont alatt tekinthető meg. (A mobillal készült kép minőségéért elnézést kérek.)

2 szuper  
2
Fotóalbumok menüpontban a Virtuális Kiállítás kategóriában már látható egy fotó felvétel a Dr. Hajas József szobrász alkotta József Attila mellszobor gipsz pozitívjáról.

1 Györgyi  
2
Jó hír! Már megtekinthető a József Attila mellszobor gipszből kiöntött pozitív mintája. Kisebb módosítások megtörténte után a bronz öntőminta is elkészül július folyamán. Mihelyt a szükséges anyagi fedezet rendelkezésünkre áll, azonnal megrendeljük az iskolánk emlékére felállításra kerülő bronz szobrot.
(A szoboralkotás jelenlegi formája a Fotóalbumok alatt, a Virtuális Kiállítás kategóriában tekinthető meg.)

Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
«  Május 2013  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Óbuda Online Rádió

Keresés