Péntek, 2024-04-19, 6:51 AMÜdvözöllek Vendég | RSS
JAGT EMLÉKKÖNYV
Honlap-menü

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2013 » Október » 9 » József Attila szobra hírdetheti iskolánk emlékét
10:48 PM
József Attila szobra hírdetheti iskolánk emlékét
Tóth István tanár úr kezdeményezése sikerrel zárul: József Attila szobrával örök emléket állítunk egykori iskolánknak a Ferencvárosban. A szobor alkotás gipszmintája Dr. Hajas József, iskolánk 1955-ben végzett diákjának műve, aki ajándékba készítette azt el számunkra. A bronz mellszobor és márvány-posztamens, valamint az emléktábla költségei harminckilenc osztály hálás tanítványainak adományából gyűlt össze.

Ezúton is köszönjük mindenki közreműködését a szobor megvalósításában: Tóth tanár úrnak, hogy hinni tudott a 36 éve megszűnt József Attila Gépipari Technikum egykori diákjainak volt iskolájuk iránt érzett hálájában, a szobor alkotójának, Dr. Hajas Józsefnek és mindenkinek, aki adománnyal és lelkesedésével segítette az ügyet. Harminckilenc osztály önzetlen adakozása nélkül nem valósulhatott volna meg az emlékszobor! KÖSZÖNJÜK!


József Attila szobrát a Vendel u 3/B-ben 2013. október 21-én d.u. 4 órakor leplezzük le ünnepélyes keretek között. Mindenkit szeretettel várunk.




Megtekintések száma: 896 | Hozzáadta: szuper | Helyezés: 5.0/4
Összes hozzászólás: 9
8 Anda Tamás " Csoncsi"  
2
Elkészült a Közgazdasági Politechnikum videóstúdiójának filmje is a szoboravatóról!
Itt megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=rO_TrZiV5SQ
A Politechnikumi vetítésen nagy sikert aratott a film, éppen ezért reméljük elnyeri az Önök tetszését is!

9 szuper  
1
A Politechnikum videostúdió lelkes munkatársainak a szoboravatásról készített filmje nagyszerűen adja vissza a szoboravató ünnepség hangulatát. A film "pincétől a padlásig" bejárja a teltházas eseményt úgy, hogy szinte mindenkit és mindent láttatni tud. Nagyon profi a film vágása is. Gratulálunk!
KÖSZÖNJÜK POLI VIDEOSTÚDIÓ!!

6 Anda Tamás " Csoncsi"  
2
A 9.Tv heti hírei között megtalálható a szoboravatóról készült összeállítás is: 10:10-től érdemes nézni! smile
http://www.youtube.com/watch?v=WK99KIhFYH0

7 szuper  
1
Köszönjük Tamásnak az információt! Aki a Facebook-ot részesíti előnyben, a 9.TV szoboravatásról készített riportja ott is megtalálható: www.facebook.com/kilenc.tv

Kíváncsian várjuk a Politechnikum Média-körének videóját is.

5 szuper  
1
Dr. Dávid József is megosztotta velünk a szoboravatáson készített képeit. A Politechnikum hétfőn végzi el a vágási munkát az ünnepség alatt ill. utána készített riport anyagon és várhatóan az is felkerülhet jövő héten a honlapra.
Fontos hír: a 9.TV október 28-án, hétfőn sugározza a JAGT szoboravatáson felvett riportját és keddtől a teljes anyag elérhető lesz már a YouTube ill. Facebook oldalakon.

4 szuper  
2
Szabó Tibortól (Gazsi) még a szoboravatás napján megérkeztek az első képek. Ezek közül néhányat már látni lehet a Fotóalbumok menüpontban megnyitott "A mi József Attilánk" kategóriában. Nagyszerű érzés a hétfői emlékszobor átadásra visszaemlékezve megnézni a felvételeket. Remélhetjük, hogy még többen is megosztják majd velünk az ünnepélyen készített képeiket. Információink szerint számíthatunk a Politechnikum médiásainak videó-felvételére is.

2 Jutka  
3
Hálás köszönet Tóth István tanár úrnak akinek kezdeményezésére József Attila szobrot állítottunk volt iskolánk emlékére, Dr Hajas Józsefnek (J.A.G.T. diák ) aki a Tanár úr álmát szoborként megvalósította és nem utolsó sorban Végh Györgyinek ( J.A.G.T. diák ) aki a szervezését és lebonyolítását magára vállalta , így lehetőségünk volt, hogy a megemlékezésen részt vehettünk.
Az 1965-ben végzett IV/A osztályt Fáy Ancsa, Dikk Feri, Biró Tomi, Pataki Karcsi, Richter Lajos, Papp Józsi és én képviseltük . Megható és szép találkozás volt. Mindenkinek jó egészséget, szép napot és éveket kívánok: Kende Jutka

3 Györgyi  
2
A szervezést szíves-örömest vállaltam el, amikor Tóth tanár úr felvetette a szoborállítás gondolatát. Saját osztályomban és a honlapon keresztül is mérhetetlen ragaszkodást tapasztaltam az iskolánkhoz. Ez biztató alapot jelentett a szobor költségeinek adományként történő összegyűjtéséhez.
Előzetes becslések alapján úgy gondoltuk, hogy 320 ezer Ft elég lesz egy bronz mellszobor öntvény és posztamens anyagköltségének fedezésére. Ahogy alakult Dr. Hajas József keze alatt a szobor alkotás, annak ütemében érkeztek az adományok is júniustól szeptemberig: amikor az öntvény július végére kész lett, addigra pont annyi pénz gyűlt össze a számlánkon, hogy fizetni tudtunk - a cizellálással ugyanígy volt. Október 19-én viszont a szobor "márvány" posztamensre állításakor még a "mi József Attilánkat" őrző biztonsági kamerát is meg tudtuk vásárolni a beérkezett adományokból.

Hálás köszönet mindenkinek mind az anyagiakért, mind a lelkes támogatásáért!

1 Mravik Tibor  
3
Nagyon örülök, hogy ezt az iskolánkra való megemlékezést meg tudtátok szervezni, örök emléket állítva a JAGT-nak. Ott leszünk!

Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
«  Október 2013  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Óbuda Online Rádió

Keresés